2013. október 28., hétfő

LG G2

LG G2
Innováció hátraküldve


A gyártók versenyében ma már nem elég valamiben újat mutatni, mostanra már innovatív dolgokat kell kifejleszteni, ahhoz hogy talpon maradhassanak. Hétről hétre jönnek ki a jobbnál jobb funkciókkal ellátott telefonok.

Nem is olyan régen köszönthette a piac az Apple iPhone 5S modelljét, ami habár nem teljesen hozott újat, de az újlenyomat olvasót úgy használták fel, hogy az esztétikus és egyszerűen használható legyen valamint ők hozták el a 64 bites processzorok korát a telefonokba. A Nokia kiadta az új Lumia 1020 névre keresztelt szörnyét, ami egy nem csekély, 41 megapixeles kamerával lopja be magát az emberek szívébe.

De akkor lássuk, miben is hoz újat az LG, a maga módszerével.

Az ő megközelítésük talán úgy írható le, hogy legyen nagy a telefon, legyen benne erős kamera, sok RAM, gyors processzor annyi maggal, amennyivel még nem szégyellik, és mindemellett legyen könnyen kezelhető, innovatív. Nos, ebben tökéleteset alkottak. Az LG G2 ami már nem Optimus egy meglehetősen kényelmes funkcióval érkezett a nagyközönség elé.

A három gomb, ami egy telefonon nélkülözhetetlen mind hátra költözött.
A kamera alatt kapott helyet 2 nagyobb méretű hangerőállító gomb, amik más funkciókat is elláthatnak valamint egy főgomb, ami a kijelző feloldására szolgál.

Na de akkor kérdezem én és biztos mások is, most akkor mindig fel kell emelni a készüléket, ha fel akarjuk oldani? Nos, erre is megoldást találtak az LG szakemberei. A kijelzőn kettőt koppintva az feloldódik és le is zárható hasonlóképpen.


Külső
A készülék maga elölről egy hatalmas kijelző, alatta egy LG logó és felirat, felül egy hangszóró valamint egy kamera kapott helyet.
Felül a készülék teljesen üres, hasonlóképpen a két oldalán is.
Alul kapott helyet a MicroUSB foglalat, a hangszóró, a mikrofon valamint a 3,5mm-es Jack aljzat.
Hátul találjuk a legtöbb érdekességet. A kamera, egy 13 megapixeles érzékelő, elég szép képeket készít. Alatta a 3, már említett vezérlőgomb, legalul pedig az LG felirat és az egyéb feliratok.

Hardver
A már megszokott versengésben ez a készülék is hihetetlenül erős hardverrel rukkol elő, emellett egy nagyon erős akkumulátorral.
A szépen kidolgozott, ívelt forma alatt egy durva belső rejtezik, mégpedig egy 4 magos, magonként 2,26 gigahertzes processzor és mellé 2GB RAM kapott helyet. A processzor egy Krait 400-as darab, amit egy Adreno 330-as grafikus chip támogat a munkában.
A készülék 16GB-os memóriamérettel érhető csak el, és ez nem bővíthető tovább MicroSD kártyával, de felhőszolgáltatással lehet rajta változtatni. A telefon természetesen rendelkezik Bluetooth modullal, Wifi jelvevővel, NFC támogatással és GPS-el is. Emellett képes még a 4G-s szélessávú internet vételére is.
Az akkumulátor egy 3000 mAh-s darab, így pontosan nem tudom mekkora is ez az adat, de mivel a tabletemben is egy ilyen muzsikál, ami gond nélkül kibír vele erős használat mellett 2 napot, így gondolom, ez a feleakkora kijelzővel ellátott telefon tovább bírhatja.


Kamera
A készülékben egy 13 megapixeles, fullHD videofelvételre alkalmas kamera modul kapott helyet. Gyenge fényviszonyok mellett egy ledes villanó segíti a munkában.
Az előlapon egy 2 megapixeles kamera kapott helyet, ami video híváshoz és ehhez a kép a képben videofelvételhez tökéletes.


Kijelző
A készülék egy, szerintem már túl nagynak minősülő, 5,2 inches megjelenítőt kapott. Ez a hatalmas kijelző képes a FullHD felbontásra, aminek ugyan ekkoraméretben semmi értelme, de népvakításra jó. A felbontása ebből kifolyólag természetesen 1920×1080 pixel. A kijelző 424 PPI (pixel/inch) pixelsűrűséggel dolgozik. Mivel ez egy IPS panel, ezáltal a színek nem invertálódnak, jók a betekintési szögek.

Extrák
Más alcímet nem tudtam adni, mert ennek a telefonnak „extrái” vannak, amik habár lenyűgözőek, nem mindennap használt funkciók lesznek, de igazat megvallva megérik az árukat.

Az első, amit a gyártó honlapja felhoz az ugyebár a hátlapi gomb. Erről már annyit írtam, hogy azt hiszem, most nem is folytatom vele, hanem jöjjön a következő.

Ez az 5,2”-es kijelző, ezt is kiveséztük.

Akkor a harmadik a kamera. Itt említésre méltó a megapixelek száma valamint, az optikai kép stabilizátor. Ami még egy szép extra, hogy a készülék képes akár 8×-os nagyításra anélkül, hogy a kép minősége romlana.

Akkor az első igazi különlegesség az Audio Zoom.
Ahogy a videóból láttam, amin bemutatják ezt a funkciót ez arra képes, nos amire a neve is utal. Felvétel közben képes egy kijelölt tárgy, személy hangját kiemelni, úgymond ráfókuszálni, míg a többi hangot, zajként értelmezve lehalkítja. Ezt 3 sztereó mikrofon teszi lehetővé.

A folytatásban egy Text link nevezetű okossággal futok össze, amit én nem tudok értelmezni, biztos már én vagyok hozzá túlfáradt, ezért inkább idézem a teljes gyári bemutatót, de csak mert nem hosszú:
Korábban nehézséget jelentett a másolás szövegből applikációba. A G2-be beépített szövegmásolási funkcióval már könnyedén menthetünk a naptárunkba, kereshetünk a weben, vagy térképen üzenetként érkezett szöveg vagy egy elérhető link alapján.

Tovább haladva a Knock-On szolgáltatás kerül elő, amiről szót ejtettem, ez lényegébe a 2 koppintásos feloldást és lezárást elősegítő funkció.


Említésre méltó még a Zoom To Track funkció, mely video lejátszás közben képes egy mozgó tárgyat nyomon követni, végig ezt tartani a kép közepén, mintha csak a kamera követné. Érdekes, és minden bizonnyal hasznos funkció is egyben.

És akkor, amivel zárja az oldal a listát az a Capture Plus nevezetű extra. Ez a funkció lényegében arról szól, hogy egy teljes weboldalról készít nekünk egy képernyőképet, de nem csak arról a részről, amit éppen kijelez. Ez akkor lehet hasznos, ha mondjuk, például egy receptet akarunk lementeni, esetleg a telefonunkon várhatóan nem lesz internetkapcsolat de egy cikket vagy oldalt mégis végig szeretnénk olvasni. Hasznos kis extra és dicséret illeti azt, akinek kipattant a fejéből.


Összegzés
Végkövetkeztetésül azt kell, hogy mondjam, hogy egy nagyon jó Androidos készülékről beszélünk, ami jól átgondolt, és mesterien megvalósított innovatív újítások egész sorát hozza elénk. Árában is ember és pénztárcabarát, nem a legolcsóbb mobil a piacon, de megéri az árát. Végül is ajánlani tudom mindenkinek, akinek nem baj a hatalmas kijelző.

Végkövetkeztetés:
Külső                                                              5/5
Rendszer                                                       4/5
Hardver                                                         5/5
Kamera                                                          4/5
Kezelhetőség                                                -/5

Ár-érték arány                                              5/5

Ha tetszett a cikk iratkozz fel a blogra és/vagy lájkold a facebook oldalamat.
https://www.facebook.com/teletesztek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése