2013. december 3., kedd

Samsung Galaxy Expressz

Üdvözlök minden kedves olvasót.
Rég volt már, mikor cikket tettem ki, de most újra itt az idő. Viszont mostantól hetente 2-3 készülék kerül a sorok közé. Megpróbálok egy héten egy gyártóra ráállni, de természetesen erre kevés az esély.
Ezen hét első áldozata a Samsung Galaxy Express.
Már egy ideje bújom a gyártó oldalát, érdekes készüléknek tűnik ez az expressz.




Külső
A készülék a mai trendeknek megszokottan hatalmas méretekkel van ellátva, de súlya mégis meglepő, na de csak a szokásosan meglepő.
A készülék maga 132,2 milliméter magas, 69,1 milliméter széles és erős 9,3 milliméter „mély”.
Ebből persze lehet arra következtetni, hogy ehhez tartozik egy hatalmas, 4,5”-os kijelző is.


           Kijelző
A megjelenítő Super AMOLED technológiájú, ami ugye a Samsung gyakran használt megoldása. Ez 16 millió színt képes megjeleníteni, de felbontását tekintve nem veszi fel a versenyt a mai eszközökkel. Mivel 4,5”-os, az ember már lassan azért a 720p-s HD felbontást azért elvárhatónak érzi, azonban ez a gyári adatok szeriont 480×800 pixelre képes.


Már megszokhattuk, hogy a Samsung nem aprózza el a kamera dolgot, hiszen a Galaxy S4-nek is létezik a Zoom nevű alfaja, ami bizony emberes kamerával van felszerelve, (bár annak minősége nem igazán mértékadó)


Kamera
A készülék egy már megszokott méretű 5 megapixeles érzékelővel lett felfegyverezve és mellé egy LED villanóval.
Ennek a minőségéről nem tudok sajnos mit mondai, de ha ez is olyan, mint a többi Samsung kamera akkor, nem kell rá panaszkodni, azt teszi, amit egy ilyen telefontól elvárunk.
Az előlapi kamera is a megszokott, 1,3 megapixeles, video telefonálásra tökéletes darab.
Mindkét kamera rendelkezik autófókusszal.


Ha körbeforgatjuk az eszközt, a gyártótól már megszokottan a műanyag dominál. A hátlap, a fehér esetében fényes, míg a fekete esetében, karcosnak ható (persze pozitív értelemben), sötét-szürkés színű.

Az előlapon semmi olyat nem fogunk találni, ami meglepne minket, egy szokásos Samsung eszközről van szó, tehát van itt egy hatalmas kijelző, alatta két érintés érzékeny, háttérvilágítással rendelkező és egy fizikai gomb, felül a beszédhangszóró, a SAMSUNG felirat, a szokásos érzékelők és egy előlapi kamera.

A hátlap megint csak nem meglepő, alul egy kis hangszórónyílás, ami szerintem nem lehet túl jó hangú, hiszen az egész készülék rajta fekszik, ha az asztalra le van téve. Kicsit feljebb, a közepén túl van a SAMSUNG felirat és még feljebb haladva a hátlapi kamera és a LED villogó.







Jobb oldalt csak egy bekapcsoló gomb kapott helyet, ami egy ekkora készüléknél itt van a legelőnyösebb helyen.
Bal oldalt csak a hangerőállító gombok fekszenek.
Alul egy mikrofon és egy MicroUSB nyílás lett elhelyezve, míg felül egy 3,5 mm-es Jack aljzat.






Hardver
A készülék hardveresen sem az utolsó, de azért nem is a felső kategória. A belsejében egy Krait 1,2 GHz-es két magos processzor kapott helyet, 4G/LTE modul illetve NFC. 
A felhasználó számára egy 8Gb-os tárhely áll rendelkezésre, melyet MicroSD kártyával még 32Gb-al bővíthetünk. Természetesen a 8Gb-ból nem érhető el az összes, hiszen az Android is foglal rajta.

Végkövetkeztetés:
Külső                                     10/15 
Design                        4/5                 
Anyaghasználat           3/5     
Hasznosság*               3/5     
Belső                                      8,5/10
Rendszer                     4,5/5
Hardver                      4/5
Felhasználói élmény             18/20             
Kamera                       4/5
Kezelhetőség              5/5
Játékok                       5/5
Filmek                         4/5

*értsd: nem csúszik, kellemes a fogása stb.


Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, kövess bloglovinon, vagy tetszikeld facebook oldalamat, ahova a bal oldalt, felül lévő ikonra kattintva jutsz el. Köszönöm, hogy elolvastad!   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése