2014. december 15., hétfő

Sony Xperia E3

Egy kedves barátom nemrégiben vásárolt egy új készüléket, ezt fogom most bemutatni. A szóban forgó eszköz a már címben is említett Sony Xperia E3.

Kicsit koszos, de látszik, hogy nem egy csúnya készülék.

Első ránézésre talán furcsának tűnik, hogy széles, nagy a káva, alul felül sok a kihasználatlan hely, de megszokható. A kijelző 4.5 colos, nagyon szép képpel.

Na de először járjuk körbe.
Az előlap a szokásos kijelző, hangszóró, érzékelők, kamera csoportot adja, semmi egyéb nincs rajta. Illetve van, egy értesítési led, bár nem sokat láttam működni, de van.
Felül kapott helyet a 3,5 mm-es Jack aljzat. 

Jobb oldalt van a bekapcsológomb és a hangerőállító. Ez bal kezes barátomnak nagyon kényelmes, nekem elsőre zavaró volt. illetve, hogy itt helyezték el ahol alapból fognám az eszközt, és (ami egyébként pozitív) nagyon érzékeny, nem kell nagy erő a lenyomásához.

Alul nincs semmi.

Bal oldalt van az USB csatlakozó, számomra furcsa helyen, de a Sony úgy tűnik ezt jónak érzi.

Lepörgettünk az eszközön egy Antutut, ami meglepő eredménnyel zárult. 18036 pontot tudott elérni a készülék, pedig nem vártunk tőle sokat.

Egy Snapi 400-as dolgozik a mélyében egy adreno 305-ös GPU gondoskodik arról, hogy az a sok pixel megmozduljon és elvégezze azt a sok műveletet amit kiadunk neki.

A belső memória maximálisan 4Gb, ebből azonban elvesz majdnem 2Gb-ot az Android. Ebből kifolyólag ha nem mentünk az SD kártyára programokat akkor eléggé nehézkessé válhat az újak beszerzése.

A belső memória MicroSD kártyával bővíthető, ami maximum 32Gb-os lehet.

Játékok terén nagyon jól teljesít az eszköz, a WoT blitz is szép simán fut rajta, illetve egy általam nem ismert játék, de elnézve eléggé hardverigényes darab lehet.

Az Akkumulátor egy elég combos 2330mAh-s példány. Egy napot még komoly nyúzás alatt is vidáman kibír, teljes fényerőn, 3G nettel.
A böngésző a megszokott android, illetve a chrome.
Kapunk néhány Xperia alkalmazást, mint például a zenelejátszó.

Nagy pozitívum, hogy van benne rádió, ezt mostanság imádják kihagyni.

Aki Telekomnál veszi meg, gyárilag megkapja az összes! Telekom alkalmazást, amik elvesztett hajszálakat tudnak okozni néha.

A kijelző 854-480 pixel felbontású IPS panel, nagyon szép színekkel és jó betekintési szöggel.

A kamera nem mérföldkő, 5 megapixeles, de korrekt képeket készít, hétköznapokra nagyon alkalmas, nem kell félni tőle.

Összességében ez a készülék egy tökéletes ajánlat. Ebben, az 50 ezer forintos árkategóriában jól teljesít. Aki ekkora méretű, de nem méregdrága készüléken gondolkozik, annak ez egy ideális választás lehet. Mindenképpen ajánlott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése