2014. december 15., hétfő

Tippek karácsonyra #1

Első körben had írjak pár sort a telefonokról.

Igazándiból ha telefont a legfontosabb dolog talán az operációs rendszer. Hiszen ha megkérdeznek minket, hogy Android, Windows vagy iPhone az nagyjából mintha azt kérdeznék egy autószalonba, hogy Skoda Suzuki vagy Jaguar.

Androidból van minden féle, és ez a legnagyobb baja. Ha nem valamelyik neves gyártó eszközét vesszük kicsi rá az esély, hogy valaha is kipróbálhatjuk majd az újabb androidok élményét.
Előnyük azonban, hogy általában már aprópénzért is hozzánk vágnak egy mindennapokban használható készüléket. Persze Asphalt 8 és hasonló szintű játékok még csak meg se jelennek a keresőben. A drágább androidos kütyük közt már könnyebben találunk erős és akár hűséges társat is 1-2 évre.
Alsó kategóriában érdemes Alcatel, Huawei és Prestigio készülékeket venni. Kicsit drágábban már ott a Samsung, de nagy riválisa lehet a HTC, Alcatel itt is, a Huawei és még sok más gyártó akik akár fémből készült telefont is adnak ennyi pénzért.
Közép kategóriában egyértelműen LG vagy Sony mellett kell dönteni. Erős, komoly készülékek, kedvező áron és jó szerelési minőséggel. A Samsung és hasonlók labdába se rúgnak.
A felső kategóriában már végtelen az árcédula és a képességek listája. Az oldalon is sok prémium vagy felső kategóriás eszköz tesztjét lehet olvasni Érdemes megfontolni egy Sony, LG vagy HTC vásárlását. 

A Windows is mélyen jelen van a piacon, itt igazándiból tényleg csak a pénz szab határt, hiszen nagyon erős Nokiát is kaphatunk 50000-ért de nagyon gyengét is 30-ért. Hamarosan kikerül egy Prestigio tesztje, az se számítana rossz vételnek.

A harmadik kategória a már megszokott Apple, de ezt ismerjük mint a rossz pénzt. Erős vas, szép kijelző, arany szín, arany ár. Azonban ebben az árkategóriában már ezt érdemes megfontolni, mert biztos rá az előre 3-4 éves (vagy akár több) frissítési periódus és a stabil szervizháttér. 

Zárásként azt tudom elmondani, hogy ha komoly, játékra vagy munkára alkalmas eszközt akarunk akkor Sony, Apple, Nokia, de ha valami gyengébbel is megelégszünk akkor gyártók ezrei állnak elébünk.

hamarosan jelentkezem a tabletekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése