2014. augusztus 4., hétfő

HTC One M8

Lassan egy hónapja már, hogy jeleztem, visszatérek, és megpróbálom egy új szintre vinni az oldalt. Ezentúl nem csak telefon, hanem laptop, és ha felmerül PC leírásokat teszek közzé, közmegítélést, és ha van, saját véleményt. 

Az új idő első áldozata: HTC One M8

Nem a legfrissebb telefonról van szó, viszont így legalább annál több támpont áll a rendelkezésemre.

A HTC One egyik modellje, a HTC One Max még tavaly év vége fele sorra került itt az oldalon, összességében elég jó pontszámot kapott.
Sajnos nem lehet majd összehasonlítani teljesen a két kapott pontszámot, mivel most már egy kicsit részletesebb listát alkalmazok majd.


A Dizájn szinte teljesen maradt a már jól bevált, és az én szemeimnek nagyon is tetszetős unibody ház, ami természetesen fémből készült. Az előlapon továbbra is jelen van egy hatalmas, 5 colos érintőképernyő, amely elég szép, 1920×1080 pixeles felbontásra képes.
A készülék maga 146,36 mm magas, 70,6 mm széles és 9,35 mm vastag. Ez alapján talán kicsit vastagnak tűnik, de a lekerekített hátoldal miatt nem nehezebb kezelni mint colban hasonló társai.

Mint azt sokan tudják, a készüléken nincsenek érintésérzékeny gombok, ezek a képernyők kaptak helyet, mégis a helyük még megvan, azonban ott egy HTC felirat virít. Ennek én semmi értelmét nem látom, csak nagyobb lesz tőle a készülék.

Az előlap egyik, HTC-s csodája az alul-felül elhelyezett BoomSound hangszóró, amely az ígéretekhez méltón elég szép hangzást biztosít a felhasználóknak.

A ház hátulsó részén kapott helyet 2! kameralencse, egy, ha jól tudom infravörös kamera, amely a távolságot képes érzékelni és egy normál kamera. Emellett természetes van itt ledes villanó, egyből 2 leddel, a már iPhone 5S-ben megismert elrendezésben és kivitelben.


A HTC Androidja egy elektronikus újság is lehetne

Hogy mire alapozom ezt? Nos arra, hogy a HTC egy egész érdekes, BlinkFeed-nek keresztelt felületet ad hozzá az Android kezdőlapjához, a bal szélső ablakként. Lényegében ide kigyűjthetjük az össes hírt amit látni szeretnénk, mégsem kell a böngészőt, a facebookot, vagy egyéb alkalmazásokat használni, csak lapozni egyet.

A kamera ami nem a megapixelekkel akar villogtatni

A HTC kamerája pixelek számában nincs nagyon eleresztve, sőt akár félig meddig selfie telefonnak is nevezhető lenne, hiszen az előlapon egy 5 még a hátlapon egy mindössze 4 megapixeles kamera kapott helyet, azonban mégis, azt mondják róla, hogy kiváló a képe. Ez annak tudható be, hogy habár magán a megapixeleken nem növeltek semmit, az érzékelő méretén igen.
 Az eredmény kielégítő, sőt éjszaka valóban szép képet csinál.

A kamera egy nagyon szép számítógépes képen, kibontva, alkatrészenként.


Egy utolsó megjegyzés a külsőhöz

Igazán tetszett a telefon külsejében az, hogy a tetején, ahol általában ugye szokott lenni a bekapcsoló gomb és mostanság az infra, ezek a fém borításból vannak kivágva, és így például a pici infra borítása eléggé elüt a háztól, itt viszont egy kis okos megoldással kikerülték, az egész teteje fekete színű, lényegében régebben drágább fajta távirányítókon láttunk ilyet.

Néhány kép, amin 2 dolog látszik:
Csodaszép ez a készülék és hatalmas




Külső:

Anyag
10
Kialakítás
7
Extrák
+3
Rendszer:
12+5
Hardver:

Processzor
5
Ram
8
Kijelző:
5
Kamera

Hátlapi
9
Előlapi
7
Összesen:
71/100
nagyon jó pontszám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése